URANÜS’ÜN BOĞA GEÇİŞİ VE HAYATLARIMIZA ETKİLERİ

Güneş Sisteminin 7. gezegeni olan Uranüs William Herschell tarafından 1781 yılında keşfedilmiştir. Bilinen 27 uydusunun yanı sıra 10 da halkası bulunan Uranüs, kutbu Güneş’e bakacak şekilde varil gibi yuvarlanırcasına döner. Güneş çevresindeki turunu da 84 yılda tamamlar.

Uranüs farklılıkla, sıradışılıkla, kendine özgü olanla, yeniliklerle, beklenmedikle, sürprizlerle, düzensizlikle,  isyanlarla, devrimlerle, özgürlüklerle, krizlerle, değişimlerle ilişkilidir.  

Boğa burcu ise şartlarının değişmesinden, kargaşadan, süregelen huzurunun, sahip olduklarının değişmesinden , güvenliğinin tehdit altına girmesinden  hoşlanmaz. O yüzden sahip olduklarına sıkı sıkıya bağlıdır. Sahip oldukları onu artık taşıyamıyor olsa da o yürütme eğilimini inatla sürdürür.  Boğa aynı zamanda diplomatları, bankacıları, finansçıları, sanatçıları, mimarları, dekoratörleri, tasarımcıları, galericileri, kadınlar ve kadınlara yönelik iş yapanları, modacıları, parfüm sektörünü de ilgilendirir. Dolayısıyla değerlerinde  böylesi  sabit Boğa’yı  değişim adına rahatsız edecek,  sarsacak görünmekte.  Keçinin sevmediği ot, burnunun dibinde bitermiş.

Aslında 1942’den beri  ilk defa geçtiğimiz 15 Mayıs’ta Boğa burcuna girmiş, sonra tekrar retro yaparak Koç’a geri dönmüştü.  Şimdi  6 Mart günü , 26 Nisan 2026’ya kadar sürdüreceği Boğa transitine başlamakta. Böylelikle geçen sene fragmanını gördüğümüz krizlerin, değişimlerin  kendisini  detaylı olarak deneyimleyeceğiz.

Bu süreçte sevgiye, ilişkilere bakış açıları değişecek. Bazıları özgürleşme ihtiyacı hissederken, bazıları ani birlikteliklere adım atacak. Özdeğer , zevkler,  huzur, güven ve lüks anlayışı  sorgulanacak.  Metaya, paraya  değil, öze yatırımın önemini  keşfedeceğiz.  Yapmam denilenler, yapılabilir hale gelebilir.

Kadınları, genç kızları ilgilendiren kriz içeren durumlar, isyanlar gözlemlenebilirken, beraberinde kadının uyanışını, devrimci kadınları ve  her alanda daha öne çıkmalarını görebiliriz.

Yine bu dönemde cinsel özgürlüklerin daha bir kabul gördüğünü gözlemleyebiliriz. Hatırlarsanız Uranüs’ün Koç’a geçmesi ile birlikte gaylerle ilgili gelişmeler daha öne çıkmıştı. Şimdi buna lezbiyenler eklenebilir. Geçtiğimiz  yakın dönemde başlayan aynı cins evlilikleri, dünya genelinde yaygınlaşabilir.  

Ergen eğitiminde önemli  gelişmeler, değişimler yaşanabilir.

Güzellik ve estetik anlayışında, modada, tasarım ve sanatta Uranüs dokunuşunu hissedebiliriz. Sektörlerde kullanılan teknik, teknolojik aletler , malzemeler  ile birlikte anlayışlar da değişebilir.  Standart dışı tasarımlarla karşılaşabiliriz. Teknolojik kumaşlar öne çıkabilir. Eski kıyafetlerin yeniden değerlendirilmesi, terzilik, özel dikim canlanabilir. Toprak, doğa renklerinin , pastel tonların gümüş tonları, elektrik mavisi, menekşe rengi ile harmanlanmasını görebiliriz.  Pırlantanın yanında, zümrüt, safir, turkuaz, mercan öne çıkabilir.  Yeni bir parfüm dünyayı kasıp kavurabilir. No name  markalar sıradışı tasarımlarıyla gündem olabilir. Tasarımlara dijitalleşme ve uzay teması damga vurabilir.

Show anlayışı değişebilir. Sahne sanatlarında teknik anlamda ciddi gelişmeler yaşanabilir. Kabare ve müzikaller parlayabilir. Kadın sanatçılar öne çıkabilir. Sanatın, estetiğin, modanın, mimarinin, dekorasyonun her alanında uyumun içinde uyumsuzluğu tadabiliriz.

Evlerde robotik uygulamaların kullanım alanları genişleyebilir,  yaygınlaşabilir. Güvenlik sistemlerinde çığır açacak gelişmelerle karşılaşabiliriz. Minimalizm ile birlikte mobil evler de yaygınlaşabilir ve bunlara yönelik servis alanlarına yatırımlar yapılabilir. Turizme de girebilirler. Sıradışı destinasyonlar , tasarımlar turizmde, konaklamada  tercih edilebilir. Pahalı da olsa uzay turizmi artmasını bekleyebiliriz.

Gıda sektöründe ,  yeme içme anlayışında, sunumda  değişimleri bekleyebiliriz. Aynı zamanda uzay teknolojisinin tarımda yaygınlaşmasını bekleyebiliriz. Akıllı, robotik restaurantların  artması işsizliğe de katkı yapabilir. Teknolojik katkılı gıdalar kullanılabilir. Evlerimizde tarım ürünleri yetiştirmeyi  seçebiliriz . Ama bunu bahçede toprakta, saksı da yapmanın yanı sıra havaya asılı üretimi de günlük hayatlarımızda deneyimleyebiliriz.   

Yukarıda Boğa burcunun aynı zamanda finans sistemleri ile de alakalı olduğunda bahsetmiştim. Uranüs dokunuşu bu süreçte bankacılık, finans sektörlerinde ciddi değişimlerin işaretçisi. Ev bankacılığı artarken, bankalarda yerinde verilen hizmetlere alınan vergiler artabilir. Sektörde küçülme gözlemlenebilir. Beraberinde batan bankaları, finans kurumlarını  görebiliriz ki Oğlak geçişini sürdüren Satürn ve Pluto’yu  da katarsak,  global anlamda krizi işaret etmekte. Bununla beraber kapitalizmin de çöktüğüne şahit olacağız.  Kripto paralar bu dönemde öne çıkıp, yaygınlaşacaktır. Yeni bir kripto para ile tanışabiliriz. Kredi kartlarının yanında kripto paraların kullanımı, nakit akışını daraltabilir. Doların rezerv para olmaktan çıktığını görebiliriz. Gelen krizle birlikte yeni kazanç alanları , farklı yöntemler hayatlarımıza girebilir.

İsyanlarla, devrimlerle, düzen değişiklikleriyle de ilişkili olan Uranüs,  kaynak kullanımına yönelik tatminsizlikler, problemler  yüzünden ülkeleri zorlayacak görülmekte. Grevler, işçi hareketleri , ülkeler arası diplomatik krizler bu süreçte artabilir. Ülke yöneticileri devrilebilir.  Yönetim biçimleri değişebilir. Sınırlar yeniden çizilebilir.

Bu dönemde toprak ana da insanlara daha fazla buradayım diyecek ! Depremlerde , volkanik faaliyetlerde artış gözlemlenebilir. Bizler de doğaya verdiğimiz zararın sancılı olarak farkına varabiliriz.

Evet ! Yukarıda saydığım örnekler ve benzerleri doğrultusunda  gerek bireysel  gerek kollektif olarak,  en benim denilen  alanlarda sarsılıp, değişmeye hazır mıyız ?

Azade Öksoy

Yazar:

İstanbul doğumlu olan Azade Öksoy, İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü mezunudur. Astroloji eğitimini Astroart Astroloji Okulu ASA’dan almasının ardından , merkezi İngiltere’de olan Profesyonel Astrologlar Birliği APAI ’nin de sınavlarına girerek, bu kuruluşun üyesi olmuştur. Yanı sıra Profesyonel Astroloji Organizasyonu OPA’nın da üyesidir. Klasik astrolojinin yanı sıra, uranyen astroloji ve asteroidler eğitimini de tamamlamıştır. Uzmanlık alanlarında ise seçimsel , finansal, astrokartografi ve dünya astrolojisi eğitimlerini bitirmiştir. Danışmanlıklarında ve yazılarında klasik ve uranyen astroloji tekniklerini, asteroidler ve uzmanlık dallarıyla beraber kullanmaktadır. Yazılarını Milliyet Gazetesi Blog ve sosyal medya hesaplarından da paylaşmaktadır. Facebook : https://www.facebook.com/azade.oksoy Twitter : https://twitter.com/azade_oksoy Instagram : https://www.instagram.com/azadeoksoy/ Telegram : t.me/azadeoksoy http://blog.milliyet.com.tr/ruhu_azade

URANÜS’ÜN BOĞA GEÇİŞİ VE HAYATLARIMIZA ETKİLERİ” için 10 yorum

  1. Çok aydınlatıcı bir yazı olmuş. Astrolojinin hayatımızdaki yeri büyük. Değişime hazır olmamız gerektiğinin altı çizilmiş. Çok teşekkürler güzel bilgiler için.

    Liked by 1 kişi

  2. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog
    and was curious what all is needed to get set up?
    I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
    I’m not very web savvy so I’m not 100% certain. Any tips or advice would
    be greatly appreciated. Appreciate it

    Beğen

  3. always i used to read smaller articles or reviews that
    also clear their motive, and that is also
    happening with this paragraph which I am reading at this
    place.

    Beğen

Yorum bırakın