AY DÜĞÜMLERİ KOÇ-TERAZİ AKSINDA

Ay düğümleri, astrolojide kullandığımız fiziksel boyutta olmayan referans noktalarıdır. Ay ve Dünya’nın yörünge düzlemlerinin kesişimidir ve birbirleriyle karşılıklı yerleşimde bulunurlar. Bu noktalar ruhun planlanmış yolunu anlatırlar. Kısaca KAD diye adlandırdığımız Kuzey Ay Düğümü, geliştirmemiz gereken yönleri, noktaları işaret ederken, GAD yani Güney Ay Düğümü ise geçmişten getirdiğimiz karmamızı, birikimlerimizi anlatır. Ve burası bilindik, aşina özellikleri taşıdığı için de genellikle bireyler GAD yönlü kalmayı seçer. Oysa ki KAD yönünde  yeni deneyimlerle, gelişim fırsatları bulunmaktadır. GAD’ın olumsuz, işlevini yitirmiş özellikleri, durumuna göre ya törpülenmeli ya da bırakılmalı, olumlu, işlevsel olanlar ise KAD’a giderken kullanılmalı ve parlatılmalıdır. Kişiler böylelikle gelişim süreçlerine devam ederler.

KAD ve GAD, 17 Temmuz 2023’de bulunduğu Boğa-Akrep aksından, Koç-Terazi aksına geçiyor ve 12 Ocak 2025’e kadar burada kalacak. Tutulmalar da 18 ay gibi bir süre zarfında bu aksta gerçekleşecek ki 20 Nisan’daki Güneş tutulması ile ilkini deneyimledik. Boğa-Akrep aksına ait sonuncusunu da 28 Ekim’de yaşayacağız. Ve benim-senin çekişmesine son noktayı koyacak.
Bireysel haritalarda da Koç ve Terazi burçlarının bulundukları alanlarda değişim geliyor. Yani hepimiz farklı alanlarda  gitmemiz gereken yönde tema ve yorum farklılıkları ile deneyimler yaşayacağız.

Bu dönem zarfında KAD Koç, GAD ise Terazi burcunda transit edecek. Böylelikle düğümler, bizlerden haritamızda Koç hangi evde ise o özellikleri daha fazla geliştirmemizi işaret edecek.

Yani kendi geleceğimize dönük başlangıçları önemseyen, yeri geldiğinde risk alabilen, daha cesaretli, girişken, ihareketli, nisiyatif alıp, bağımsız hareket edebilen, kararında ego ile sağlıklı benlik duygusu gelişmiş hale gelmemiz beklenmekte.

Evlilik, ortaklık olsun olmasın, her türlü ikili ilişki değişiyor. Artık işlevini yitirmiş, yalnızlık korkusuyla yürütülmeye çalışılan ve böylelikle kişiyi iki arada bir derede bırakan, kendinden kaybettiren ilişkilere veda edilecek. Başkaları ne der değil! Ben, karşımdakine zarar vermeden, kendi bireyliğim ve geleceğim için farklı bir yola girmek durumunda kalabilirime geçiş gözlemleyeceğiz. Tabii beraberinde kadersel evlilikler ve boşanmalar gözlemleyeceğiz. Her türlü ikili ilişkide, sonlanmanın olduğu nokta eğer ki açık düşmanlığa dönüşmüşse, kendimizi savunmayı, mücadeleyi öğreneceğiz. Daha net tavırla, hak, hukuk, yeni dengenin hayatlarımıza uyumlanması ile uğraşacağız. Daha genç ve cevval hale nasıl gelinir, deneyimleyeceğiz. Dengeyi bulmaya gayretin içinde kaybettiğimiz dengeye, kararsızlıklarla vedalaşarak ulaşacağız. Ve Ay düğümlerinin burç değiştirdiği anda Pluto ile yaptığı görünüm de gerek bireysel gerek kolektif alanda ciddi dönüşümleri beraberinde getirecek.

Ay düğümleri bireysel haritalarda burçların hangi alanlarında, nasıl etkiler yaşatacak;

Koç ve yükselen Koçlar : KAD, burcunuza geliyor. Bu da sizi daha bireysel, girişken yaparken, ikili ilişkiler dengenize yeni bir düzen vermelisiniz. Bu durum ayrılıkları da getirebilir. Kendi adımlarınız ve en yakınlarınızdan faydalanabilirsiniz. Hukuksal konularda dikkat edilmesi gereken bir dönem.

Boğa ve yükselen Boğalar : Günlük hayatınızın düzeni, iş hayatınız ve sağlığınız sizin için önemli hale geliyor. İşinizle ilgili bitmesi veya düzene sokulması gereken durumlar olabilir. İzole olup, bilinçaltınızı rahatlatacak konulara önem verebilirsiniz. Kapanıp üretmek, çalışmak size iyi gelebilir.

İkizler ve yükselen İkizler : Aşk ve sosyal hayatın içinde dengelenme ve düzen dönemindesiniz. Bu dönem karmik ilişkilere çekilebileceğiniz gibi sizi aşağı çeken ilişkiniz varsa şartları ele alabilir, bitirmeye kadar gidebilirsiniz. Çocuklarınızla ilişkileriniz biraz daha uğraştırabilir. Sosyal ortamlarda bulunmaya, grup, dernek gibi faaliyetlerin içlerinde bulunmaya çalışın. İşinizden elde ettiğiniz kazancınıza  da katkı yaptığını görebilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeçler :  Aile ve iş hayatınızın dengesinde, statünüzde, işinizle ilgili dengelenme dönemindesiniz. Ailenizle, yerleşim alanlarınızla ilgili değişimler gelebilir. Ev, emlak alım-satımları, yer değişiminiz mümkündür. Daha iş ve hedef odaklı olabileceğiniz, bunun da statünüze yansımalarını görebileceğiniz bir süreç.

Aslan ve yükselen Aslanlar : Kardeşlerle, uzak ve yakın akrabalarla ilişkilere, mantığınıza, eğitim konularına, yurtdışıyla ilgili işlerinize etki edecek bir dönem. Kardeş, yakın akraba, komşu ilişkileri biraz hassasiyet taşıyabileceğinden, düzenleme yoluna gidebilirsiniz. Ayrılıklar gündeme gelebilir. Eğitimde, hayat felsefenizi etkileyecek konularda gelişmeler kaydedebilirsiniz. Sosyal medya konuları daha önem kazanabilir. İşlerinizde biraz daha uzaklara, büyümeye odaklı felsefede olabilirsiniz. Hukuksal, akademik konularda avantaj yakalayabilirsiniz. Seyahatler gündeminizde olabilir.

Başak ve yükselen Başaklar : Maddi manevi kazanımların dengesiyle ilgili etkilere açık olduğunuz bir dönemdesiniz. Kendi kaynaklarınızı tüketmemeye, arttıramıyorsanız bile dengeyi korumaya gayret edin. Borç vermemenizi öneririm. Kredi alımında, miras, ortaklı konularda, eşinizin kazanımlarından yana avantajlı durumdasınız. Vergi, sigorta gibi ödemeleriniz varsa onları halledebilirsiniz.

Terazi ve yükselen Teraziler: GAD burcunuzda ilerlerken, KAD ikili ilişkiler evinizde bulunuyor. Sizin için de hayatınızda önemli olarak niteleyeceğiniz bir dönemdesiniz. Geçmişten getirdiğiniz deneyimlerinizi kendinize yansıtabilirsiniz. En yakınlarım dediklerinizle ilişkilerinde denge bozulmasın diye yürüttükleriniz varsa, buralarda sınırlar yeniden belirlenebilir. Evliliğiniz, ortaklığınız ya da herhangi bir ikili ilişkiden varsa hukuksal konularınızdan yana avantaj yakalayabilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrepler : Günlük hayatınızın düzeni, iş hayatınız, sağlığınız sizin önemli konularınız olacak. Temponuzun artması, daha fazla hizmt odaklı olmaya yönelim mümkündür. Buna karşın sağlık konularına ve bilinçaltınızın dinginliğine özen göstermenizi öneririm. Geri planda şartları kontrol etmek, yorucu olabilir.

Yay ve yükselen Yaylar: Aşk hayatınızda, çocuklarınızla ilişkilerin gelişebileceği bir dönem. Yaratıcı yönlerinizi ortaya çıkartmayı ihmal etmeyin. Arkadaşlarınızla ilişkilerinizde, varsa dernek, vakıf gibi grup faaliyetleri içeren çalışmalarınızda biraz daha dikkat etmeniz gerekebilir. Bu süreçte bazı insanları hayatınızdan eleyebilir ya da ilişkilerinize sınır koyabilirsiniz. İşinizden elde ettiğiniz kazancınızı akılcı kullanmaya özen göstermenizi öneririm.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar: Eviniz, aileniz ve işinizle ilgili değişimleri yaşayabileceğiniz dönemdesiniz. Ailenizle, yerleşim alanınızla ilgili farklılıkları hayatınıza sokarken, kendinizi bu alanda daha rahat hissedebilirsiniz. Ev, arsa gibi alım-satım işlerinde avantaj yakalamanız mümkündür.  İşinizde üstleriniz varsa biraz dana dikkat etmenizi öneririm. Statünüzde değişim yaşayabilirsiniz.

Kovalar ve yükselen Kovalar: Kardeş, akraba, komşu ilişkilerinin, seyahatlerin, eğitim konularına yönelebileceğiniz bir süreç. Kardeş ve akraba ilişkilerinde, yakınlarınızdan daha fayda görmeniz mümkündür. Ticari faaliyetlerde bulunuyorsanız bu süreçte riskli hedef büyütmeler yerine içeriye odaklı çalışabilirsiniz. Hukuksal konular, akademik ve uluslararası işler, yabancılarla ilişkiler daha hassas ele alınması gerekebilir. Kitap yazmak, eğitim almak gibi düşünceniz varsa uygulayabilirsiniz. Sosyal medya ile ilişkiniz daha artabilir.

Balık ve yükselen Balıklar: Maddi-manevi kazanımlarınızın dengesinin önem kazandığı dönem. Kredi, vergi, sigorta gibi ödemeleriniz, ortaklı kazanım, miras konularında önünüze birtakım zorluklar çıkması mümkündür. Eşinizin kaynaklarıyla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu süreç sizin için daha çok kendi sahip olduklarına ve kaynaklarına önem verme zamanı.

Ülkeler açısından baktığımızda ise Koç-Terazi aksına geçen düğümlerin ve buradaki tutulmaların ülkeleri bireysel olarak daha aktif kılacağını, gerek politik gerekse finansal ortak anlaşmalarda, ittifaklarda birtakım değişimlerin yaşanabileceğini, yeni ittifakların doğabileceğini gösteriyor. Hukukun sağlanabilmesi ve uygulanabilmesi, barışın korunması daha hassasiyet gerektirecek. Ülkelerin elçilikler bazında, açılmalar, kapanmalar ya da başka gelişmeler gibi karşılıklı değişimleri görülebilir. Yasalarda değişimlere gidilebilir. Arabuluculuk yapan ülkelerin zorluklarla karşılaşması, arada kalması muhtemeldir. Dünya genelinde evlilik ve boşanmalarda artış görülebilir. Yapılmış şirket evliliklerinde, ortaklık yapılarında problemler, çözülmeler yaşanabilir. Kadınlar ve sanatçılar için biraz daha zorlayıcı bir dönem olabilir. Sporun ve sporcuların daha öne çıktığını, hatta bunun insanların geneline etki ettiğini görebiliriz. Ülkemizde ise bu etkileri hükümet ve muhalefet dahil siyasi arena, üst düzey yöneticiler, meclis, belediyeler, hazine, borsa, gençler, çocuklar, eğlence sektörü, eğitim sistemi, ülke güvenliğimiz, topraklarımız, madenlerimiz, doğal kaynaklarımız, tarım, inşaat ve emlak sektörleri alanında deneyimleyeceğini söylemeliyim. Siyasi alanda yenilenme, gençleşme gelirken, muhalefetin eli daha da zorlaşacak görünmekte ki bu da ciddi değişimi beraberinde getirecek. Eğitimle, gençlerle, eğlence sektörü ile ilgili konular biraz daha zorlanmalarla kendini hissettirebilirken, sınırlar, yasalarla ilgili gelişmeler dikkati çekebilir. Uluslar arası paktların içinde ülkemizin rolüne dikkat kesilebiliriz.

Azade Öksoy

Yazar:

İstanbul doğumlu olan Azade Öksoy, İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü mezunudur. Astroloji eğitimini Astroart Astroloji Okulu ASA’dan almasının ardından , merkezi İngiltere’de olan Profesyonel Astrologlar Birliği APAI ’nin de sınavlarına girerek, bu kuruluşun üyesi olmuştur. Yanı sıra Profesyonel Astroloji Organizasyonu OPA’nın da üyesidir. Klasik astrolojinin yanı sıra, uranyen astroloji ve asteroidler eğitimini de tamamlamıştır. Uzmanlık alanlarında ise seçimsel , finansal, astrokartografi ve dünya astrolojisi eğitimlerini bitirmiştir. Danışmanlıklarında ve yazılarında klasik ve uranyen astroloji tekniklerini, asteroidler ve uzmanlık dallarıyla beraber kullanmaktadır. Yazılarını Milliyet Gazetesi Blog ve sosyal medya hesaplarından da paylaşmaktadır. Facebook : https://www.facebook.com/azade.oksoy Twitter : https://twitter.com/azade_oksoy Instagram : https://www.instagram.com/azadeoksoy/ Telegram : t.me/azadeoksoy http://blog.milliyet.com.tr/ruhu_azade

Yorum bırakın