24 ŞUBAT BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY

Genel anlamıyla dolunay

24 Şubat’ta saat 15:31’de Başak burcunun 05°22’ derecesinde dolunay meydana gelecek. Ev sahibi Başak, alçak gönüllü, hizmet odaklı, detaycı, mükemmeliyetçi yapılıdır. Gölgesinde tolerans gösterememek, gerginlik, fazla detaycılıktan büyük resmi görememe bulunur. Mühendisler, matematikçiler, fizikçiler, kimyagerler, biyologlar, istatistikçiler, hesap uzmanları, bankacılar, yazılımcılar, eczacılar, doktorlar, hemşireler, veterinerler, basın-yayın çalışanları, eleştirmenler, yazarlar, hizmet, temizlik, sağlık sektörü ile ilgilidir. Dolayısıyla dolunayda Başak özelliklerinin yanında bu meslek gruplarına ait gelişmeleri daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Kırılganlıkların, değişkenliğin, duygulsal durumların ağır bastığı süreçte netleşip, motive olmak , harekete geçmek kolay görünmemekte.

Yükselende Ankara’nın batısında kalan yerler için Yengeç, Ankara ve doğusu için Aslan burcunu görmekteyiz. Yengeç burcu, vatan, millet konuları ile ilgili olmanın yanında hassas,tutucu, anaç yapılı ve gölgesinde kıskançlık, ajitasyon barındırır. Gölgesinde kibir, ego barındıran Aslan ise liderler, tanınmış kişilerle ilişkilidir. Sahnede olmayı, liderlik etmeyi, yaratıcılığını sergilemeyi  anlatır. Bu dereceye, hızlı gelip geçen fırsatlar,şiddetli eylemler, tehlikeli durumlarla ilişkili Procyon ve Aludra sabit yıldızlarının etkisi bulunmakta.

Ay, maddi-manevi değeri, hazineyi korumakla alakalı Thuban ile beraber. Güneş ise idealizm, hayaller,  karizma  belirten ve kişiye dürüstlük karşılığında başarı veren Fomalhaut  ile.

Başak dolunayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Başak dolunayında maddi-manevi kazanımlar, borç-alacak, gelir-gider dengesi, kredi, vergi, nafaka, miras ile ilgili konular, eşin kazanımları, ameliyatla ilgili durumlar ana durumlar başlıklarını oluşturacak.

Değişken burçların 2-8, sabit burçların 18-22 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar Başak dolunayından öncelikli etkileneceklerdir. (Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova)

Kazanımlar, değer, öz değer yaratımı, borç-alacak dengesi üzerine kurulu bir süreç. Hassasiyetin yüksek olduğu, duygusal kararların dikkati çektiği dolunayda, Başak doğasının akılcı, detaycı, dikkatli halini görebilmek pek mümkün görünmemekte. Dolayısıyla öz kaynaklarınızı da bağlayan gelişmelere etki edecek dönüşümler sancılı gelebilir. Yeterince dikkatli olamama durumunda alınan kararların, anlaşma, sözleşmelerin, hesap-kitap gerektiren konuların önüne çıkabilecek blokajlar, hayatın gerçekleriyle yüzleşmeyi getirebilir. Bu da zaten kökeninde olumluluk ya da olumsuzluk durumuna bağlı olarak kadersel nitelikte gelişmeleri, olan yaraların sarılıp sarmalanmasını etkilemekte. Bu noktada önemli ve mantık kullanarak almamız gereken kararları, görüşmeleri, sözleşmeleri, ticari konuları Şubat’ın 22’sinden önce değerlendirebilirsiniz. Dolunay sürecinde de çok daha fazla dikkat göstererek ilerlemeyi seçebilirsiniz. Bunu yapabilme durumunda desteklenen adımlarla yol almak mümkün olabilir. Burada motivasyonunuzu ailevi ilişkileriniz ile işiniz, toplumsal statünüz , hedefleriniz ve bunların ikili ilişkilerinize yansımaları belirleyecek görünmekte. Baştan ayağa süregelen potansiyelinizi birleştirip, daha özgür ve geleceğe dönük beklentilerinizi kapsar şekilde, ilişkiler dengesi üzerinden hedeflerinizi destekleyici adımlar atmak isteyebilirsiniz. Yetkinliğinizin yetmediği, çözülme hissettiğiniz noktada bunlar size destek verebilir. Özelinize çekilmek yerine hedefe yönelin derim. Ödemelerinizi, borçlarınızı yapılandırmak isteyebilirsiniz. Özelinizde kalmış çözemediğiniz konularla ilgili hareketlenebilirsiniz. Bazıları için ameliyatlar bazıları için miras, nafaka konuları ile ilgili netlik sağlama çabası gündeminde olabilir. Hukuksal, finansal konuları yoluna koyma hedefini taşıyabilirsiniz. Şartlar ne kadar değişken, sübjektif olsa, duygusallık içerse de hedefe yönelik yapılan girişimler,  değer anlayışı, gitmeniz gereken yola ve bu noktada sahip olduğunuz kırılganlıkların tolere edilmesine yardımcı olmakta. Hele ki sahip olduğunuz her türlü değeri dürüstlüğü takip ederek, denge dönüşümünü sağlayabilirseniz, desteği daha da hissedebilirsiniz.  

Başak dolunayı, aynı zamanda 25 Ocak’ta gerçekleşen Aslan dolunayını ve beraberinde 28 Ekim’de yaşanan Boğa  Ay tutulmasının etkilerini de hareketlendirmekte.  Dolayısıyla o dönemde hangi konularla ilgiliyseniz, yine önünüze gelecektir.

Başak dolunayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Boğa ve yükselen Boğalar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

İkizler ve yükselen İkizler :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler,

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Başak ve yükselen Başaklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Terazi ve yükselen Teraziler için : Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Yay ve yükselen Yaylar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Kova ve yükselen Kovalar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Balık ve yükselen Balıklar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Ülkemiz ve Başak dolunayı

24 Şubat’ta gerçekleşecek olan dolunayda ilköğretimden, üniversitelere tüm eğitim sistemi, uzak ve yakın komşu ülkelerle ilişkiler, dış işlerimiz, iç ve dış ticaret, iletişim, ulaşım, haberleşme, basın-yayın, dini kurumlar ve geçici sığınmacılarla ilgili gelişmeler ana başlıklar olarak görülmekte.

Başak dolunayı, uluslar arası alandaki ilişkilerimizi etkiler görünmekte. Öyle ki yakın çevre ve komşu ülkelerle ilişkilerimizi etkileyebilecek olan uzak ülkelerle olan görüşmeler, kararlar, anlaşmalar  dikkati çekmekte. Geçmiş birikimleri de içinde bulunduran koşullar, bizim açımızdan çözücü, zayıflatıcı etkiye sahip olabileceğinden, analitik mantık kullanabilmemiz için tekrar tekrar konunun üzerinden derinlemesine ve çok boyutlu geçmek önemli olabilir. Bunların kökünde hedeflediğimiz noktada yaşanan kırılganlıkları tolere etme amacıyla diğer ülkelerle işbirlikleriyle atılan adımların yanı sıra açık rekabetin, düşmanlığın da olabileceğini söyleyebiliriz. Burada hedefe yürürken avantaj sağladığı görünen koşulların, halk, topraklarımız ve dolayısıyla güvenliğimiz, toprak altı ya da üstünde olan tarım, madenler, doğal kaynaklar gibi değerlerimize çözücü etkisini biraz daha irdelememiz faydalı olabilir.

İthalat ve ihracat ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. İthalata dayalı bazı ürünler ki örneğin ilaç, farklı kalemlere yönelik hammadde gereksinimi gibi durumlarla ilgili birtakım düzenlemelerin gelebileceğini daha önce söylemiştim.  Yeterli gelmeyen noktalarda finansal, hukuksal, kota, vergi oranlarında değişim gibi adımları görebiliriz. Eğitimimizi,  akademisyenleri ve çalışmalarını, turizm, vize ve pasaportları , geçici sığınmacıları ilgilendiren konular gündem olabilir. Kredi,borç ödemelerimiz bir yandan desteklenmeye çalışılırken öte yandan dış ülkelerle yapılan anlaşmalar, hazinenin durumu ve uzun vadeli kalkınma planları bu duruma etki eder görünmekte. Savunma sanayine yönelik anlaşmalar, F16’ların durumu ve bağlı olduğumuz paktların şartları da yine ekonomimize, borçluluğumuza etki eden başka faktörler olarak görülebilir.

Geçtiğimiz Kova yeniayı, medyada da değişimlerin habercisiydi ki öyle de oldu. Sunucuların istifalarını, yer değişimlerini gözlemledik. Bu dolunay da yine basın-yayın ile ilgili birtakım değişimlerin işaretçisi görünmekte. Deprem ya da deprem gibi dönüşüm etkisine sahip enerjiler bu süreçte de etkin olabilir.

Başak dolunayı, 25 Ocak’ta yaşadığımız Aslan dolunayı konularını ve 28 Ekim’de Boğa burcunda gerçekleşen Ay tutulmasının enerjilerini aktifleştirmekte. Dolayısıyla tüm bu konular önümüze gelecek görünmekte. Bunlar finansal, hukuksal olabileceği, uluslar arası zeminde dengemizi etkileyebileceği gibi konumunda otorite, lider olanları, tanınmış kişileri, seçimleri, anlaşmaları… çok sayıda konuyu birden ilgilendirir görünmekte.  Ve ardında yetkilendirmeler ve ilahi adalet temasının çalışmasını izleyebiliriz. kalmış 8 Nisan’da Koç burcunda yaşayacak olduğumuz Güneş tutulması da buradaki enerjileri iyice aktifleştirecek.

Yukarıda 24 Şubat  günü Başak burcunda gerçekleşecek olan dolunayın ülkemize ait astrokartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde işaretli hatlar ve çevresi, tutulma enerjisinden belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.
Azade Öksoy

Yazar:

İstanbul doğumlu olan Azade Öksoy, İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü mezunudur. Astroloji eğitimini Astroart Astroloji Okulu ASA’dan almasının ardından , merkezi İngiltere’de olan Profesyonel Astrologlar Birliği APAI ’nin de sınavlarına girerek, bu kuruluşun üyesi olmuştur. Yanı sıra Profesyonel Astroloji Organizasyonu OPA’nın da üyesidir. Klasik astrolojinin yanı sıra, uranyen astroloji ve asteroidler eğitimini de tamamlamıştır. Uzmanlık alanlarında ise seçimsel , finansal, astrokartografi ve dünya astrolojisi eğitimlerini bitirmiştir. Danışmanlıklarında ve yazılarında klasik ve uranyen astroloji tekniklerini, asteroidler ve uzmanlık dallarıyla beraber kullanmaktadır. Yazılarını Milliyet Gazetesi Blog ve sosyal medya hesaplarından da paylaşmaktadır. Facebook : https://www.facebook.com/azade.oksoy Twitter : https://twitter.com/azade_oksoy Instagram : https://www.instagram.com/azadeoksoy/ Telegram : t.me/azadeoksoy http://blog.milliyet.com.tr/ruhu_azade

Yorum bırakın