8 MAYIS BOĞA BURCUNDA YENİAY

Genel anlamıyla yeniay

8 Mayıs günü saat 06:22’de Boğa burcunun 18°02’ derecesinde yeniay meydana gelecek. Yeniaya tutucu, sahip olduklarına sıkıca bağlı, değişime direnç gösteren, maddi-manevi kazanımı önemseyen Boğa burcu ev sahipliği yapmakta. Boğa, kadınlara yönelik çalışanlar, diplomatlar, sanatçılar, mimarlar, dekoratörler,  tasarımcılar, galericiler, mücevherciler, kumaşçılar, terziler, modacılar, güzellik merkezleri, kuaförler, parfümericiler ve finansçılarla ilişkilidir. Dolayısıyla yeniay  sürecinde Boğa özellikleri ile birlikte, bu gruplara ait  gelişmeleri de daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Şartlar o kadar sabit ki değişime direnç gösterir durumda. İletişim, akılcılık sorunları, empati kurabilme, esneyebilme, güven hissetme sorun yaratabilir.

Yükselende yine yeniayın ev sahibi Boğa burcunu görmekteyiz ve bu burcun özelliklerini daha vurgulamakta. Bu dereceye şiddet, travmatik durumlar, boyun, boğaz bölgesi sorunlarını işaret eden Algol ve tutku, onur, karşı cins ilişkilerinde ve yüz bölgesinde problemlere yol açabilen Alcyone sabit yıldızlarının etkisi bulunmakta.

Ay ve Güneş, hazineyi, değerli olanı bularak, kendi yararına kullanmayla ilişkilendirilen Botein ile birlikte.

Boğa yeniayının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Boğa yeniayında fark edilmesi ve kontrolü zor durumlar, gizli işler, ilişkiler, endişeye sebep olabilen, fedakarlıkla, bağımlılıklarla ve arınmayla, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilişkili konular ana başlıkları oluşturmakta.

Akrep dolunayının ardından yine biraz zorlanılabilecek bir yeniay sürecindeyiz. Fark edilmesi ve kontrolü zor, aniden heyecana  sebep olabilecek gelişmeler ya da aynı zamanda fedakarlık etmeyi gerektirebilecek durumlar yaşatabilir. Kendinizi daha geri planda tutmaya çalışabilir, içe dönebilirsiniz. Kazanım, değer ve öz değer yaratımıyla, kaynaklarla ilgili konular bu dönem daha önemli gelebilir. Ve bunlar bilinçaltınızı yorabilir.  Gündeminize yönelik hedeflenenin, statünün dönüşümü ve bunun sosyalliğinize etkisi artık iyice belirgin durumda. İkili ilişkiler dengenizde hem karşınızdakilerin hamleleri  hem de sizin karşınızdakilerle ilgili  hareketliliğiniz bu yolu kolaylaştırmakta . Hazır olmadığınız konularda heyecana kapılıp, herhangi bir şey yapmadan önce hazırlığınızı tamamlamanızı öneririm. Karşınızdakilerin daha aktif, cüretkar davranabileceğini ve ipleri elinizde tutmanın kolay olmayabileceğini göz önünde bulundurun.  Arkadan iş çevirmenin bol olduğu yeniayda , fark etmeden kendinizin düşmanı olmayın. Biraz daha geride durmak, sizi örtülü tavırlara itebilir. Mayıs’ın 14-15’i gibi yeniayla ilgili konuların daha rahat akmaya başladığını görebilirsiniz.  Duygusal olarak değerli bulduğunuz şeyleri kendinize saklama, paylaşmama eğiliminde olabilirsiniz. Paylaşım gerektiren durumlarda irade göstermeniz noktasında dürüstlükten şaşmamaya gayret edin.

Mart’ın son haftasını takiben bazı konularda bir yol ayrımıyla ilgili karar almak istemiş, sonra biraz daha içe dönmüş, bu kararlarınızı gözden geçirmiş olabilirsiniz. İşte şimdi artık sizde kırılganlık yaratan, gerek duygusal gerek ailevi ilişkilerinizde gaflete düşmenizi sağlayan durumla ilgili kararlarınızı toparlama zamanı. Hesap, kitap, şartların muhasebesini, güç mücadelelerini gerektiren durumlarda, şartlar başa dönebilir. Geri planda ödemeleriniz artabilir.  Diğer taraftan hem Boğa’da oluşan stelyum hem Jüpiter – Uranüs etkisinin devam etmesi, yeniay ile birlikte haritasında destek alarak çalışanlara ani fırsatları, beklenmedik güzel gelişmeleri de getirebilir.

Bu süreçte sağlık konularına dikkat edin. Tiroid, boyun, boğaz yollarıyla ilgili sorunların yanı sıra bağırsak problemleri de daha fazla görülebilir. Sizi, bilinçaltınızı rahatlatacak meditasyon, yoga, müzik terapi ya da sevdiğiniz neyse onunla uğraşabilirsiniz. İntihara eğilimi olanlara bu süreçte biraz daha dikkat etmek fayda sağlayabilir. Şiddet ve risk içeren durumlardan uzak durun. Kazalara, kesiklere, yaralanmalara, sakatlıklara, yangınlara dikkat. Kapanıp, yapmanız, çalışmanız gereken işlere, başlamak istediklerinizle ilgili  hazırlığa odaklanabilirsiniz.

Mars, 25 Mart’ta yaşadığımız Terazi Ay tutulmasını tam karşıdan tetikleyerek, tutulmada etki aldığınız konularla ilgili dengeyi değiştirecek adımları, girişimleri ivmelendiriyor. Yeniay, aynı zamanda hem 14 Ekim Terazi hem de 28 Ekim Boğa tutulmalarını aktifleştiriyor. Yani o dönem etki aldığınız konular, bugünlerde yine sizi meşgul edecek.

Boğa yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

İkizler ve yükselen İkizler :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, fedakarlık gerektiren durumlar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları.   

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Terazi ve yükselen Teraziler için : Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Yay ve yükselen Yaylar için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarla ilgili konular

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için : Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

Kova ve yükselen Kovalar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler

Balık ve yükselen Balıklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar,

Ülkemiz ve Boğa yeniayı

8 Mayıs’ta Boğa burcunda gerçekleşecek olan yeniayda meclis, milletvekilleri, belediyeler, belediye başkanları, tüm yerel yönetimler, hazine, dış ülkeler ve organizasyonlarla yapılan anlaşmalar, borsa, kulüpler ana konu başlıklarını oluşturmakta.

Geçtiğimiz Akrep dolunayında olduğu gibi bu yeniayda da konumunda otorite, lider, üst düzey yönetici olanlarla, tanınmış kişilerle ilgili gelişmeleri işaret eden bir süreç yaşayacağız. Hatırlarsanız Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in Dünya Bankası ile yaptığı 18 milyarlık borç anlaşmasının yanı sıra IMF görüşmesi, siyaseten denkliği olmamasına rağmen İstanbul Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ile Almanya Cumhurbaşkanı Walter Steinmeier görüşmeleri epeyce konuşulmuştu. Meclis, belediyeler, yerel yönetimler ve yöneticileri ile ilgili konular, yine bunlar ya da benzeri durumlarla karşılaşılabilir. Farklı tanınmış isimler gündeme gelebilir. Mesleki gruplar, işveren sendikaları ve kulüplerle ilgili gelişmeler  bunlara eklenebilir. Görev değişimlerini, kişilerin sağlık koşullarını ilgilendiren durumları görebiliriz. Gelişmeler dış ilişkilere, ithalat ve ihracata, finansal, hukuksal konulara  konulara bağlı olabileceği gibi geçici sığınmacılarla ilgili de olabilir. Hazine ve maliye, ekonomimiz, bankalar, finans piyasaları  borsa yeniaydan etkilenmekte. Fiyatlarda dalgalanmaları, kredi, vergi oranlarında değişimleri görebiliriz. Etkilerini uzun vadeli kalkınma planlarına yansıtabilirler. Merkür retrosunda aksamaların kendini belli ettiği anlaşma, sözleşmelerde, stratejik işbirliklerinde zorlayıcı durumlar oluşabilir.  Ödemesinin kolaylığını ya da zorluğunu düşünmezsek kredi, borç anlaşmalarıyla ilgili durumlarda şartlar dışa bağımlı yönde avantajı verebilir. Anayasa değişikliğine yönelik çalışmalar ülke gündemini meşgul edebilir. Açılım sürecine yönelik gelişmeler söz konusu olabilir.

Mars-Mars karşıtlığı yaşayacağımız ve bunun Pluto ile daha da keskinleşeceği dönem, güvenlik açısından dikkat edilmesi gereken zamanların işaretçisi. Yangınlara, patlamalara, saldırılara karşı tedbirli olmayı ihmal etmeyelim. Tansiyonun yükselebileceği bir süreç . Deprem yaşanabilir. Haarp’a da dikkat. Genel ele aldığımızda bunu sadece depremlerle ilişkilendirmeyip, frekans, iklim silahı, chemstrails, yangınlar gibi durumlarla da bağlamak faydalı olabilir.

Boğa burcunda gerçekleşecek yeniayda Merkür,  Chiron ile birlikte 8 Nisan ayında Koç burcunda yaşadığımız Güneş tutulmasını tetiklerken, kırılganlık, hassasiyet yaratabilecek durumlara işaretçi. Mars, Mayıs sonu buraları ivmelendirebilir.  Boğa yeniayının Mars derecesi aynı zamanda Mart ayında Terazi burcunda yaşadığımız Ay tutulmasını da hareketlendirmekte.  Sadece güvenlik değil topraklarımızı ilgilendiren her konu, tutulmanın ülkemiz için işaret ettiği ana başlıklarla birlikte iyice görünür hale gelebilir.  Bu sene yaşanan iki tutulmanın yanında geçtiğimiz 28 Ekim’deki Boğa Ay tutulmasının etkileri de bu yeniay ile birlikte finansal konularla, krediler, borçlarla birlikte gündeme gelebilir.

Yukarıda  8 Mayıs günü Boğa burcunda meydana gelecek dolunayın astrokartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde işaretli hatlar ve çevresi, tutulma enerjisinden belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

Azade Öksoy


Yazar:

İstanbul doğumlu olan Azade Öksoy, İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü mezunudur. Astroloji eğitimini Astroart Astroloji Okulu ASA’dan almasının ardından , merkezi İngiltere’de olan Profesyonel Astrologlar Birliği APAI ’nin de sınavlarına girerek, bu kuruluşun üyesi olmuştur. Yanı sıra Profesyonel Astroloji Organizasyonu OPA’nın da üyesidir. Klasik astrolojinin yanı sıra, uranyen astroloji ve asteroidler eğitimini de tamamlamıştır. Uzmanlık alanlarında ise seçimsel , finansal, astrokartografi ve dünya astrolojisi eğitimlerini bitirmiştir. Danışmanlıklarında ve yazılarında klasik ve uranyen astroloji tekniklerini, asteroidler ve uzmanlık dallarıyla beraber kullanmaktadır. Yazılarını Milliyet Gazetesi Blog ve sosyal medya hesaplarından da paylaşmaktadır. Facebook : https://www.facebook.com/azade.oksoy Twitter : https://twitter.com/azade_oksoy Instagram : https://www.instagram.com/azadeoksoy/ Telegram : t.me/azadeoksoy http://blog.milliyet.com.tr/ruhu_azade

Yorum bırakın