15 EYLÜL BAŞAK BURCUNDA YENİAY

Genel anlamıyla yeniay

15 Eylül günü saat 04:39’da Başak burcunun 21°58’ derecesinde yeniay meydana gelecek. Ev sahibi Başak, mükemmeliyetçiliği, detaycılığı, alçak gönüllüğü, hizmet odaklı olmasıyla tanınır. Gölgesinde fazla detaycılıktan büyük resmi görememe, gerginlik ve toleranssızlık bulunur. Mühendisler, matematikçiler, fizikçiler, kimyagerler, biyologlar, istatistikçiler, hesap uzmanları, bankacılar, yazılımcılar, eczacılar, doktorlar, hemşireler, veterinerler, basın-yayın çalışanları, eleştirmenler, yazarlar, hizmet, temizlik, sağlık sektörü ile ilgilidir. Dolayısıyla yeniayda Başak özelliklerinin yanında bu meslek gruplarına ait gelişmeleri daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Yeniay sürecinde sahip olunan değerlerin önemsenmesi, detayların üzerinde durularak, mükemmelin istenmesi, eleştirel yapı fazlasıyla vurgulanacak. Aynı zamanda güvensiz, empatiden uzak tutumun yanı sıra iletişim problemlerini de görebiliriz.

Yükselende yine Aslan burcunu görmekteyiz ki bizi son iki dolunay ve yeniaya bağlıyor. Aslan, hayat sahnesinde, gözler önünde olmak, liderlik etmek ve yaratıcı yönleri sergilemekle ilişkilidir. Aynı zamanda gölgesinde ego, kibir, müsriflik barındırır. Yükselene Alfard ve Regulus sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Alfard, bilgelik  ve güçlü tutkularla birlikte, otokontrol problemleri, nahoş tavırlar işaret eder. Regulus ise kraliyet yıldızlarından olup, intikamdan uzak durulması kaydıyla gelebilecek büyük başarıyı anlatır.

Güneş ve Ay ise kurallara aykırılığı, uzlaşmazlığı gösteren Denebola ile etkileşiminde.

Başak burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

15 Eylül günü gerçekleşecek olan yeniayda maddi-manevi kazanımlar, yatırımlar, gelirler, verilmiş borçlar ana başlıkları oluşturacak.

Değişken burçların  18-24, sabit burçların 4-8 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları bulunanlar, dolunaydan öncelikli etkileneceklerdir. (Değişken burçlar: İkizler, Başak, Yay, Balık ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova )

Aslan yeniayında kendinize nerede olmak istediğiniz, hedefe ne kadar yaklaşabildiğiniz ve bu durumdan ne kadar özdeğer tatmin sağlayabildiğiniz gibi sorular sormuştunuz. Ve o dönemde bunlar artık sizin hedefinize oturmuştu. Fakat göksel kombinasyonlar bize bazı adımlar attırmış olsa da yavaşlatmış, üzerinde yeniden düşünmeye, daha derin ve mantıksal araştırmalar yapmaya sevk etmişti. Başak dolunayı, o dönemde araştırıp, karar aldığınız, anlaşmalar için harekete geçtiğiniz konularla ilgili. Tüm bunlardan maddi ya da manevi ne kazanım, doyum elde ettik? Ne kadar verimli oldu? Bunlarla ilgili ince düzeltmelerin yapılacağı bir süreç. Daha önce de gündeme gelmiş olan hukuki, finansal, eğitim, yurtdışını ilgilendiren konularla ilgili hamle yapılıp, şartları sonuca erdirmek isteyebilirsiniz. Kredi, borç, nafaka, sigorta, prim ödemeleri, miras gibi konularda ya da eşin kaynaklarıyla ilgili netleşmemiş, bazılarınız için geçmişe dayalı kayıp içeren durumlarla ilgilenmeniz gerekebilir. Bunların ardında iletişim, hesap, anlaşma, sözleşme kaynaklı çetrefilli durumlar yatabilir. Ve üzerine eğilerek, ben varım dediğiniz noktada bir şans yakalamak isteyebilirsiniz. Burada önerim intikam duygusundan uzak tavırlarla yürünmesi. Aynı zamanda dışa vurulmasa bile içsel kibir de geliştirmemesi ki girişimlerin daha sağlıklı olmasına destek verecektir. Sevgiyi dışa vurmak zor olabilir. Bu da ilişkilerin göz ardı edilmesine, ilişki kaynaklı kontrolü zor olabilecek sorunlara yol açabilir. Aynı zamanda harcamaların da bütçenizi zorlamamasına dikkat etmenizi, hedefiniz neyse o konuda şartları abartmamanızı öneririm. Düşünsel ve matematiksel zekanız, neyle uğraşıyorsanız o kadar ona odaklı ki bu durum başkalarıyla iletişimi, anlaşmayı zorlayabilir. Kılı kırk yararak, zamanında yapılmış adaletsizlikleri de değerlendirerek, toleranstan uzak bir yapıyla, kendinize değer katmayı önemseyebilirsiniz. Bu da size haritanızdaki durumuna göre sürpriz bir şekilde güç kazandırabilir. Hedefinizde daha farklılıklar, bağımsız çıkışlar görülebilir. Aynı zamanda hedefiniz, neyle uğraşıyorsanız ona yönelik değerli olanı bulmak, faydanız için kullanmak olacaktır. Statünüzle ilgili beklenmedik değişimler yaşanabilir. Hedefinizi gerçekleştirmek kolay olmayacağı gibi siz de bunu gerçekleştirme tarzınızı dışarı vurmayabilirsiniz. Yeniayın ardından  Merkür de yeniden düz hareketine başlayacak. Böylelikle 17 Eylül’den sonra iletişim, anlaşma, sözleşme problemleri de azalmaya başlayacak.

Başak yeniayı, 5 Mayıs’ta Akrep burcunda yaşanılan Ay tutulmasının etkilerini harekete geçirmekte. Şu dönemde sizi geri planda yoran ilişkiler, finansal konular ve kendinize kattığınız değeri de ilgilendiren hedefleriniz, kökten etkilenmekte. Dolayısıyla tutulmadan hangi konularda etki alıyorsanız, onunla ilgili durumlarla yine uğraşabilirsiniz.

Başak yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için : Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

İkizler ve yükselen İkizler :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Başak ve yükselen Başaklar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Terazi ve yükselen Teraziler için : Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Yay ve yükselen Yaylar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Kova ve yükselen Kovalar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Balık ve yükselen Balıklar için :  Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Ülkemiz ve Başak yeniayı

15 Eylül’de meydana gelecek Başak yeniayında topraklarımız, iç güvenliğimiz, madenlerimiz, doğal kaynaklarımız, muhalefetle ilgili gelişmeler, tarım ve çiftçilerimiz, emlak ve inşaat sektörü ile ilgili konular ana başlıkları oluşturacak.

Başak dolunayı içeriye, topraklarımıza vurgu yaparken, diplomatik, hukuksal ve finansal kapsamda gelişmeler arasında bir de dengelenme ya da sıkışmayı işaret etmekte ki kadersel denilebilecek gelişmeleri de etkilemekte. Bu durum ordu, sendikalar ve çalışan kesim, özlük hakları adına daha olumlu çalışırken, beri taraftan fark edilmeyen durumlar, gizli düşmanlıklar açısından zorlayıcı görünmekte. Gıda stoğumuz yeterli denilse de yeniden iç üretimde kendine yeter hale gelebilmek adına tarım ve çiftçiye yönelik akılcı çözümlerle, kalıcı adımların atılması gerekliliğini işaret etmekte. Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili destekleyici gelişmelere şahit olabiliriz. Bu süreç gıda fiyatlarının, çiftçi girdilerinin daha da artışını gösterebilir ki bunu sadece gıda değil halkın her türlü temel ihtiyacı olarak da düşünebiliriz. Madenler, doğal kaynaklarla ilgili gelişmeler gündem oluşturabilir. İthalat, ihracat verileri yine dikkati çekerken, dışa bağımlı olunan noktalara, ithal mallara yönelik sorunlar şimdi kendini daha az gösterebilir. Bunu Kasım ayı ile birlikte daha fazla hissedebiliriz. İlaç, hammaddeler dahil her konuda kendini hissettirebilir.

Dış politikadaki adımların dengesini ne kadar gerçekçi ve kalıcı değer yaratabilir anlamında test edebiliriz. Bu noktada yakın komşularla olan adımları halkın, ülkenin faydasına geliştirmenin önemi haritamızda da görülmekte. Muhalefet kanadıyla ilgili gelişmelerin de hızlanacağı bir süreç. Burada liderlerinin durumuna yönelik girişimleri, parti liderlerinin birbirleri arasındaki çekişmeleri düşünebiliriz. Konumunda üst düzey yönetici olanlarla ilgili gelişmelere odaklanabiliriz. Maliye Bakanı Sayın Şimşek’in de bu aşamada kendisiyle ilgili istifa söylemlerini askıda tutarak, adımları dikkat çekebilir.

Yeniayda önemli bir açı var ki o da Mars’ın Pluto ile yaptığı görünüm. Bu noktada güvenliğin altını çizmek istiyorum. Halkı etkileyebilecek saldırılara, yangınlara, patlamalara, geçici sığınmacı kaynaklı durumlara dikkat diyorum. Aynı zamanda HAARP ve türevlerine de dikkat. Örneğin geçtiğimiz günlerde İstanbul dahil bazı illerimizde sel felaketi ve can kaybı yaşandı. Tam da iklim kanununun ülkelere baskı yapıldığı günlerde yangınlar, seller, hava anomalileri. Bu noktada biraz düşünmemizi rica ediyorum. Örneğin İstanbul’da 2 saatte 1500 şimşeğin çaktığı yazıldı. Demek ki elektromagnetik enerji yükü oldukça fazlalaştı. Burada iklim silahlarıyla kimler, neleri, neden yapabilir ya da yapmak isteyebilir sorusunu irdeleyelim. Deprem yaşanabilir.

Yeniay, yeni eğitim yılına girişle, eğitim sistemimizin her kademesiyle ilgili gelişmelere de işaretçi. Geçtiğimiz günlerde din eğitim saatlerinin arttırılmasına yönelik basına düşen durum da gündemi belirleyebilir. Bütün çocuklarımıza, genç kardeşlerimize başarılı bir yıl dilerim.

Başak yeniayı, ülkemiz için de 5 Mayıs’ta yaşanılan Ay tutulmasının etkilerini aktif tutmakta.

Yukarıda 15 Eylül günü Başak burcunda yaşanacak yeniayın ülkemize ait astrokartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde işaretli hatlar ve çevresi, dolunay enerjisinden belirgin etkilenmesi olası yerlerdendir.

Azade Öksoy

Yazar:

İstanbul doğumlu olan Azade Öksoy, İTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü mezunudur. Astroloji eğitimini Astroart Astroloji Okulu ASA’dan almasının ardından , merkezi İngiltere’de olan Profesyonel Astrologlar Birliği APAI ’nin de sınavlarına girerek, bu kuruluşun üyesi olmuştur. Yanı sıra Profesyonel Astroloji Organizasyonu OPA’nın da üyesidir. Klasik astrolojinin yanı sıra, uranyen astroloji ve asteroidler eğitimini de tamamlamıştır. Uzmanlık alanlarında ise seçimsel , finansal, astrokartografi ve dünya astrolojisi eğitimlerini bitirmiştir. Danışmanlıklarında ve yazılarında klasik ve uranyen astroloji tekniklerini, asteroidler ve uzmanlık dallarıyla beraber kullanmaktadır. Yazılarını Milliyet Gazetesi Blog ve sosyal medya hesaplarından da paylaşmaktadır. Facebook : https://www.facebook.com/azade.oksoy Twitter : https://twitter.com/azade_oksoy Instagram : https://www.instagram.com/azadeoksoy/ Telegram : t.me/azadeoksoy http://blog.milliyet.com.tr/ruhu_azade

Yorum bırakın